Kanelmakroner

Kanelmakroner

cirka 30 stycken
Dessa kanelmakroner är små kakor fyllda med hasselnötter och kanel. Helt underbara kanelmakroner som passar perfekt till fikat i vintermörkret.
Kanelmakroner
Betyg (4st)

Ingredienser

  • 125 g malda hasselnötter
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 äggvitor
  • 1/2 km salt
  • 1/2 tsk citronsaft
  • 2 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • cirka 30 hasselnötskärnor

Blanda samman nötter, kanel, och vaniljsocker. Vispa äggvitorna till mycket fast skum med salt och citronsaft. Vänd i sockret och nötblandningen. Klicka ut smeten på plåt med smort och mjölat bakplåtspapper. Tryck i en hasselnötskärna i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i 160 °C, varmluft 140 °C, i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;