Kanelmakroner

Dessa kanelmakroner är små kakor fyllda med hasselnötter och kanel. Helt underbara kanelmakroner som passar perfekt till fikat i vintermörkret.

cirka 30 stycken

Betyg (6 st)

Ingredienser

125 g malda hasselnötter
1/2 tsk mald kanel
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 äggvitor
1/2 km salt
1/2 tsk citronsaft
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
cirka 30 hasselnötskärnor

Instruktioner

Blanda samman nötter, kanel, och vaniljsocker. Vispa äggvitorna till mycket fast skum med salt och citronsaft. Vänd i sockret och nötblandningen. Klicka ut smeten på plåt med smort och mjölat bakplåtspapper. Tryck i en hasselnötskärna i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i 160 °C, varmluft 140 °C, i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.