Kanelparfait med äpplesås

Njut av en hemgjord och krämig parfait med smak av kanel. Kanelparfait med äpplesås är den perfekta efterrätten. Servera kanelparfaiten i en fin tallrik.

6 portioner

Betyg (51 st)

Ingredienser

2 ägg
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 tsk mald kanel
2 dl vispgrädde

Sås
1 dl Dansukker Glykossirap
1 dl äpplejuicekoncentrat
1 dl vatten
1-2 äpplen

Instruktioner

Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker lätt och luftigt. Tillsätt glykossirap och kanel. Vispa grädden till fast skum i en annan skål. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll upp smeten i en form som ställs i frysen i 4-5 timmar.

Koka upp glykossirap, juicekoncentrat och vatten. Skala äpplena och skär dem i små tärningr. Lägg tärningarna i den varma såsen. Servera såsen ljummen till parfaiten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.