Kanelparfait med äpplesås - Recept

Kanelparfait med äpplesås

6 portioner
Njut av en hemgjord och krämig parfait med smak av kanel. Kanelparfait med äpplesås är den perfekta efterrätten. Servera kanelparfaiten i en fin tallrik.
Kanelparfait med äpplesås
Betyg (45st)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3/4 dl Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 dl vispgrädde

Sås

  • 1 dl Dansukker Glykossirap
  • 1 dl äpplejuicekoncentrat
  • 1 dl vatten
  • 1-2 äpplen

Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker lätt och luftigt. Tillsätt glykossirap och kanel. Vispa grädden till fast skum i en annan skål. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll upp smeten i en form som ställs i frysen i 4-5 timmar.

Koka upp glykossirap, juicekoncentrat och vatten. Skala äpplena och skär dem i små tärningr. Lägg tärningarna i den varma såsen. Servera såsen ljummen till parfaiten.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;