Kanelstekta äpplen på mandelbotten med plommonsås - Recept

Kanelstekta äpplen på mandelbotten med plommonsås

6 portioner
Kanelstekta äpplen på mandelbotten med plommonsås, kan det bli bättre? Kanelstekta äpplen är en dessert som passar efter alla middagar.
Kanelstekta äpplen på mandelbotten med plommonsås
Betyg (0st)

Ingredienser

Botten
100 g mandelmassa
75 g smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 ägg

Sås
200 g plommon
1 dl Dansukker Glykossirap
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl äpplejuice

3 äpplen
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk mald kanel
Smör eller margarin

Garnering
björnbär

Vispa samman mandelmassa och matfett med elvisp. Tillsätt vetemjölet och ägget och blanda väl. Bre ut smeten till en 1 centimeter tjock rektangel på ett smörat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter.

Blanda samtliga ingredienser till såsen i en kastrull och sjud i 5 minuter. Mixa och passera genom en sil.

Skala, halvera, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda farinsocker och kanel och doppa äppleklyftorna i detta. Stek äppleklyftorna precis mjuka i matfett i en stekpanna.

Skär ut trekanter av bottnen och lägg på assietter. Fördela äppleklyftorna på trekanterna. Garnera med t ex ett björnbär. Servera såsen till. Har du inga plommon kan du byta ut dessa mot 100 gram katrinplommon.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;