Ingredienser
Botten
100 g mandelmassa
75 g smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 ägg
Sås
200 g plommon
1 dl Dansukker Glykossirap
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl äpplejuice
3 äpplen
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk mald kanel
Smör eller margarin
Garnering
björnbär
Instruktioner
Vispa samman mandelmassa och matfett med elvisp. Tillsätt vetemjölet och ägget och blanda väl. Bre ut smeten till en 1 centimeter tjock rektangel på ett smörat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter.
Blanda samtliga ingredienser till såsen i en kastrull och sjud i 5 minuter. Mixa och passera genom en sil.
Skala, halvera, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda farinsocker och kanel och doppa äppleklyftorna i detta. Stek äppleklyftorna precis mjuka i matfett i en stekpanna.
Skär ut trekanter av bottnen och lägg på assietter. Fördela äppleklyftorna på trekanterna. Garnera med t ex ett björnbär. Servera såsen till. Har du inga plommon kan du byta ut dessa mot 100 gram katrinplommon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.