Karamellsås

Karamellsås är enkelt att göra och mycket gott. Tillsätt valfria smaksättningar i din karamellsås såsom turkisk peppar eller polkagris. God både till glass, tårtor och desserter.

1 burk

20 minuter

Betyg (63 st)

Ingredienser

2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
30 g smör
2 dl vispgrädde

Valfri smaksättning
50 g turkisk peppar, krossad
50 g polkagris, krossad

Instruktioner

Blanda socker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i ca 2 minuter, tills det börjar karamellisera eller tjockna lite.

Häll i grädden lite i taget, försiktigt så det inte skvätter och tillsätt valfri smaksättning.

Koka ytterligare ca 4 minuter. Häll upp på varma väl rengjorda glasburkar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.