Karamellsås

1 burk 20 minuter
Karamellsås är enkelt att göra och mycket gott. Tillsätt valfria smaksättningar i din karamellsås såsom turkisk peppar eller polkagris. God både till glass, tårtor och desserter.
Karamellsås
Betyg: (21st)

Ingredienser

  • 2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 3 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
  • 30 g smör
  • 2 dl vispgrädde

Valfri smaksättning

  • 50 g turkisk peppar, krossad
  • 50 g polkagris, krossad

Blanda socker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i ca 2 minuter, tills det börjar karamellisera eller tjockna lite.

Häll i grädden lite i taget, försiktigt så det inte skvätter och tillsätt valfri smaksättning.

Koka ytterligare ca 4 minuter. Häll upp på varma väl rengjorda glasburkar.

Receptet är framtaget av

Dansukker