Kardemummaglass

Ett härligt recept på hemmagjord glass med smak av kardemumma. Servera din kardemummaglass till din hemlagade kräm eller som en avslutning på middagen tillsammans med färska bär eller varma, söta päron.

4 portioner

30 minuter + 5 timmar i frys

Betyg (115 st)

Ingredienser

4 äggulor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
1/2 tsk kardemumma, malen

Instruktioner

Vispa samman äggulor, muscovadorörsocker och vaniljsocker.

Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt kardemumma.

Låt smeten svalna. Kör sedan blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!