Kardemummaglass - Recept

Kardemummaglass

4 portioner 30 minuter + 5 timmar i frys
Ett härligt recept på hemmagjord glass med smak av kardemumma. Servera din kardemummaglass till din hemlagade kräm eller som en avslutning på middagen tillsammans med färska bär eller varma, söta päron.
Kardemummaglass
Betyg: (78st)

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl Dansukker Glykossirap
  • 1/2 tsk kardemumma, malen

Vispa samman äggulor, muscovadorörsocker och vaniljsocker.

Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt kardemumma.

Låt smeten svalna. Kör sedan blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;