Kardemummakringlor - Recept

Kardemummakringlor

35 stycken
Mjuka och saftiga kringlor som ger en god smak av kardemumma. Baka dessa kardemummakringlor och bjud dina nära på en härlig fika.
Kardemummakringlor
Betyg (4st)

Ingredienser

75 g jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
cirka 15 dl vetemjöl
100 g mjukt smör eller margarin

Pensling
mjölk

Smula jästen i en skål. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, sirap, salt, kardemumma och vaniljsocker. Rör i ägget. Arbeta in det mesta av mjölet. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Arbeta in 100 g mjukt matfett. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den kraftigt. Dela degen i 35 bitar som formas till kringlor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225° i 10-12 minuter. Pensla med mjölk så fort de kommer ur ugnen. Låt svalna på galler.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;