Kardemummakringlor

Mjuka och saftiga kringlor som ger en god smak av kardemumma. Baka dessa kardemummakringlor och bjud dina nära på en härlig fika.

35 stycken

Betyg (19 st)

Ingredienser

75 g jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
cirka 15 dl vetemjöl
100 g mjukt smör eller margarin

Pensling
mjölk

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, sirap, salt, kardemumma och vaniljsocker. Rör i ägget. Arbeta in det mesta av mjölet. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Arbeta in 100 g mjukt matfett. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den kraftigt. Dela degen i 35 bitar som formas till kringlor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225° i 10-12 minuter. Pensla med mjölk så fort de kommer ur ugnen. Låt svalna på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.