Kardemummakringlor

35 stycken
Kardemummakringlor
Betyg: (1st)

Ingredienser

75 g jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
cirka 15 dl vetemjöl
100 g mjukt smör eller margarin

Pensling
mjölk

Smula jästen i en skål. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, sirap, salt, kardemumma och vaniljsocker. Rör i ägget. Arbeta in det mesta av mjölet. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Arbeta in 100 g mjukt matfett. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den kraftigt. Dela degen i 35 bitar som formas till kringlor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225° i 10-12 minuter. Pensla med mjölk så fort de kommer ur ugnen. Låt svalna på galler.

Receptet är framtaget av

Dansukker