Ingredienser
Deg
200 g normal saltat smör, rumstempererat
4 1/2–5 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 1/2 msk kakao
3 msk Dansukker Svensk Sirap mörk
2 tsk Dansukker vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Glasyr
75 g smör
1/2 dl kakao
1/2 dl stark bryggt kaffe
3 dl Dansukker florsocker
2 tsk Dansukker vaniljsocker
riven kokos
Instruktioner
1.    Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.    Arbeta ihop alla ingredienser till kakorna till en smidig deg. Rulla sedan degen till 4 längder och lägg på plåt.
3.    Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut kakorna och skär sned igenom längderna med en pizzaskärare. Blir svårare när kakorna har kallnat. Låt dem kallna helt.
4.    Smält smöret till glasyren och blanda ner resten av ingredienserna, förutom riven kokos. Låt svalna och stelna lite i kylen.
5.    Bred krämen över längderna och toppa med kokos. Låt stelna i kylen och skär sedan i snittar.
- Recept Simona Muntean - Cookies and Sweets
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
 
			Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
 
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
 
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
 
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
 
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
 
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
