Ingredienser
Deg
200 g normal saltat smör, rumstempererat
4 1/2–5 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 1/2 msk kakao
3 msk Dansukker Svensk Sirap mörk
2 tsk Dansukker vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Glasyr
75 g smör
1/2 dl kakao
1/2 dl stark bryggt kaffe
3 dl Dansukker florsocker
2 tsk Dansukker vaniljsocker
riven kokos
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2. Arbeta ihop alla ingredienser till kakorna till en smidig deg. Rulla sedan degen till 4 längder och lägg på plåt.
3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut kakorna och skär sned igenom längderna med en pizzaskärare. Blir svårare när kakorna har kallnat. Låt dem kallna helt.
4. Smält smöret till glasyren och blanda ner resten av ingredienserna, förutom riven kokos. Låt svalna och stelna lite i kylen.
5. Bred krämen över längderna och toppa med kokos. Låt stelna i kylen och skär sedan i snittar.
- Recept Simona Muntean - Cookies and Sweets
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.