Karlsbaderbullar med rabarber

Karlsbaderbullar har en lite fastare deg jämfört med vanliga bullar. Baka ett somrigt fikabröd och fyll dina karlsbaderbullar med rabarber!

cirka 40 småbullar

3 timmar

Betyg (61 st)

Ingredienser

Bullar
1 pkt jäst, för söta degar
2 1/2 dl mjölk
4 ägg
250 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
15–16 dl vetemjöl

Kardemummafyllning
100 g smör, rumstempererat
1 1/2 tsk kardemumma
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Rabarberfyllning
200 g rabarber
2 msk Dansukker Strösocker
2 msk vatten

Garnering
1 ägg

Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk vatten

Instruktioner

Smula jästen i en matberedare och värm mjölken till 37 °C. Häll mjölken över jästen och rör ut. Tärna smöret och tillsätt alla ingredienser, mixa långsamt någon minut. Höj sedan hastigheten och arbeta degen ytterligare 7 minuter.

Låt degen vila i 30 minuter under en bakduk. Gör fyllningarna. Vispa ihop alla ingredienserna till kardemummafyllningen och ställ åt sidan. Gör sedan rabarberfyllningen. Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka upp tillsammans med socker och vatten i en kastrull i ca 3 minuter. Mixa och ställ sedan för att svalna.

Dela degen i två delar och börja med att kavla ut den ena till en rektangel på ett mjölat bakbord. Stryk på ett lager kardemummafyllning över hela rektangeln. Skär den avlånga delen på mitten och sedan till små fyrkanter, ca 8x8 cm.

Lägg en klick rabarberfyllning i mitten och vik in kanterna till mitten. Lägg knytena på bakplåtspapper med en bakduk över. Låt jäsa i ca 1 1/2 timme. Gör samma sak med den andra degen.

Sätt ugnen på 210 °C.

Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

Rör samman glasyren och ringla över bullarna. Servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.