Karlsbaderbullar med rabarber

Karlsbaderbullar har en lite fastare deg jämfört med vanliga bullar. Baka ett somrigt fikabröd och fyll dina karlsbaderbullar med rabarber!

cirka 40 småbullar

PT1H

3 timmar

Betyg (64 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Bullar
1 pkt jäst, för söta degar
2 1/2 dl mjölk
4 ägg
250 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
15–16 dl vetemjöl

Kardemummafyllning
100 g smör, rumstempererat
1 1/2 tsk kardemumma
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Rabarberfyllning
200 g rabarber
2 msk Dansukker Strösocker
2 msk vatten

Garnering
1 ägg

Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk vatten

Instruktioner

Smula jästen i en matberedare och värm mjölken till 37 °C. Häll mjölken över jästen och rör ut. Tärna smöret och tillsätt alla ingredienser, mixa långsamt någon minut. Höj sedan hastigheten och arbeta degen ytterligare 7 minuter.

Låt degen vila i 30 minuter under en bakduk. Gör fyllningarna. Vispa ihop alla ingredienserna till kardemummafyllningen och ställ åt sidan. Gör sedan rabarberfyllningen. Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka upp tillsammans med socker och vatten i en kastrull i ca 3 minuter. Mixa och ställ sedan för att svalna.

Dela degen i två delar och börja med att kavla ut den ena till en rektangel på ett mjölat bakbord. Stryk på ett lager kardemummafyllning över hela rektangeln. Skär den avlånga delen på mitten och sedan till små fyrkanter, ca 8x8 cm.

Lägg en klick rabarberfyllning i mitten och vik in kanterna till mitten. Lägg knytena på bakplåtspapper med en bakduk över. Låt jäsa i ca 1 1/2 timme. Gör samma sak med den andra degen.

Sätt ugnen på 210 °C.

Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

Rör samman glasyren och ringla över bullarna. Servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.