Ingredienser
Bullar
1 pkt jäst, för söta degar
2 1/2 dl mjölk
4 ägg
250 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
15–16 dl vetemjöl
Kardemummafyllning
100 g smör, rumstempererat
1 1/2 tsk kardemumma
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Rabarberfyllning
200 g rabarber
2 msk Dansukker Strösocker
2 msk vatten
Garnering
1 ägg
Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk vatten
Instruktioner
Smula jästen i en matberedare och värm mjölken till 37 °C. Häll mjölken över jästen och rör ut. Tärna smöret och tillsätt alla ingredienser, mixa långsamt någon minut. Höj sedan hastigheten och arbeta degen ytterligare 7 minuter.
Låt degen vila i 30 minuter under en bakduk. Gör fyllningarna. Vispa ihop alla ingredienserna till kardemummafyllningen och ställ åt sidan. Gör sedan rabarberfyllningen. Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka upp tillsammans med socker och vatten i en kastrull i ca 3 minuter. Mixa och ställ sedan för att svalna.
Dela degen i två delar och börja med att kavla ut den ena till en rektangel på ett mjölat bakbord. Stryk på ett lager kardemummafyllning över hela rektangeln. Skär den avlånga delen på mitten och sedan till små fyrkanter, ca 8x8 cm.
Lägg en klick rabarberfyllning i mitten och vik in kanterna till mitten. Lägg knytena på bakplåtspapper med en bakduk över. Låt jäsa i ca 1 1/2 timme. Gör samma sak med den andra degen.
Sätt ugnen på 210 °C.
Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.
Rör samman glasyren och ringla över bullarna. Servera.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?