Karlsbaderbullar med rabarber

cirka 40 småbullar 3 timmar
Karlsbaderbullar har en lite fastare deg jämfört med vanliga bullar. Baka ett somrigt fikabröd och fyll dina karlsbaderbullar med rabarber!
Karlsbaderbullar med rabarber
Betyg: (45st)

Ingredienser

    Bullar

    • 1 pkt jäst, för söta degar
    • 2 1/2 dl mjölk
    • 4 ägg
    • 250 g smör, rumstempererat
    • 1 1/4 dl Dansukker Vit Sirap
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    • 15–16 dl vetemjöl

    Kardemummafyllning

    • 100 g smör, rumstempererat
    • 1 1/2 tsk kardemumma
    • 1 dl Dansukker Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Rabarberfyllning

    • 200 g rabarber
    • 2 msk Dansukker Strösocker
    • 2 msk vatten

    Garnering

    • 1 ägg

    Glasyr

    • 2 dl Dansukker Florsocker
    • 2 msk vatten

    Smula jästen i en matberedare och värm mjölken till 37 °C. Häll mjölken över jästen och rör ut. Tärna smöret och tillsätt alla ingredienser, mixa långsamt någon minut. Höj sedan hastigheten och arbeta degen ytterligare 7 minuter.

    Låt degen vila i 30 minuter under en bakduk. Gör fyllningarna. Vispa ihop alla ingredienserna till kardemummafyllningen och ställ åt sidan. Gör sedan rabarberfyllningen. Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka upp tillsammans med socker och vatten i en kastrull i ca 3 minuter. Mixa och ställ sedan för att svalna.

    Dela degen i två delar och börja med att kavla ut den ena till en rektangel på ett mjölat bakbord. Stryk på ett lager kardemummafyllning över hela rektangeln. Skär den avlånga delen på mitten och sedan till små fyrkanter, ca 8x8 cm.

    Lägg en klick rabarberfyllning i mitten och vik in kanterna till mitten. Lägg knytena på bakplåtspapper med en bakduk över. Låt jäsa i ca 1 1/2 timme. Gör samma sak med den andra degen.

    Sätt ugnen på 210 °C.

    Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

    Rör samman glasyren och ringla över bullarna. Servera.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker