Kladdkaka med After Eight

Kladdkaka med After Eight
Betyg: (13st)

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 1 1/2 dl glutenfri mjölmix t ex Lailas
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk

Garnering

  • After Eight

Till formen

  • Smör eller margarin, sesamfrön

Smöra en springform, cirka 23 cm i diameter och strö formen med sesamfrön.

Smält matfettet. Rör samman ägg och socker. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten tillsammans med matfett och mjölk. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Lossa kanten på formen och täck ovansidan på kakan med After Eight plattor. Låt svalna innan den serveras, gärna med en klick lättvispad grädde.

Mjölken kan ersättas av kallt, starkt kaffe eller apelsinjuicekoncentrat.

After Eight kan ersättas med Noblesseplattor, Romerska bågar eller annan choklad.

Receptet är framtaget av

Dansukker