Kladdkaka med kokostosca i långpanna

cirka 20 bitar
Kladdkaka med kokostosca i långpanna
Betyg: (25st)

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 500 g Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 3 1/2 dl vetemjöl

Toscaglasyr

  • 400 gram kokosflingor
  • 3 dl Dansukker Strösocker
  • 2 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 125 gram smör eller margarin

Vispa samman ägg och muscovadorörsocker. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och salt och vispa tills det är slätt. Blanda i mjölet. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Blanda under tiden samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter. Bred smeten på kakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan kakan skärs i rutor. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.

Receptet är framtaget av

Dansukker