Kladdkaka

45 minuter
Se vårt recept på en perfekt kladdkaka med fyllig smak av kakao.
Kladdkaka
Betyg: ( 1572 st)

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 msk kakao

Sätt ugnen på 175 °C. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, cirka 25 cm i diameter.

Smält matfettet. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Sikta ner i smeten. Tillsätt matfettet. Häll upp i formen. Grädda din kladdkaka mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Servera din kladdkaka med lite vispad grädde eller creme fraiche samt frukt eller bär.

Receptet är framtaget av

Dansukker