Kladdkakesnittar

- Recept köket.se
Vanligtvis är snittar av den torra karaktären men dessa är ljuvligt kladdiga och har en tydlig chokladsmak. Glöm inte att strössla på strösocker, det är pricken över i:et.

12-14 stycken

PT55M

1 timme

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

100 g mörk choklad (70%)
100 g smör
1 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl Dansukker Svenskt Pärlsocker

Instruktioner

Hacka chokladen och lägg i en bunke.

Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en jämn smet. Tillsätt sirap, strösocker, vaniljsocker, kakao och mjöl.

Tillsätt ägg och rör till en jämn smet. Häll över smeten till en bunke och låt den svalna och stelna lite i kyl i 30-40 min.

Sätt ugnen på 175°C.

Bre ut smeten på en mindre bakplåtsklädd plåt eller form, smeten behöver vara ca 0,5 cm hög. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så att dem fastnar.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, de ska vara kladdiga i mitten. Ställ direkt in i kylen och låt svalna ca 15 min.

Skär upp kakan i snittar och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.