Ingredienser
4 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Vaniljkräm
1 ägg
2 dl mjölk
1 msk potatismjöl
1/2 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Fyllning
4 gelatinblad
vaniljkrämen
3 dl vispgrädde
Garnering
300 g mandelmassa
2 dl Dansukker Florsocker
röd hushållsfärg
Instruktioner
Smöra och bröa en rund form, cirka 26 cm i diameter.
Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Blanda de övriga ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna. Dela kan i tre bottnar.
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten. Blanda samman ingredienserna till vaniljkrämen i en kastrull och sjud under omrörning till krämen tjocknat. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner i den varma krämen. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i krämen när denna svalnat av.
Bre en tredjedel av krämen på den ena bottnen, mer mitt på än vid sidorna. Lägg på den andra bottnen och bre även vaniljkräm på denna. Lägg på den sista botten och bre på resten av vaniljkrämen på denna, även på sidorna av kakan. Se till att det mesta av krämen kommer i mitten så att tårtan blir bullig på mitten.
Arbeta in florsockret i mandelmassan. Färga den röd. Kavla ut mandelmassan tunt mellan två bakplåtspapper. Täck tårtan med mandelmassan. Tryck till vid sidorna och skär bort överflödig mandelmassa.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.