Ingredienser
4 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Vaniljkräm
1 ägg
2 dl mjölk
1 msk potatismjöl
1/2 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Fyllning
4 gelatinblad
vaniljkrämen
3 dl vispgrädde
Garnering
300 g mandelmassa
2 dl Dansukker Florsocker
röd hushållsfärg
Instruktioner
Smöra och bröa en rund form, cirka 26 cm i diameter.
Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Blanda de övriga ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna. Dela kan i tre bottnar.
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten. Blanda samman ingredienserna till vaniljkrämen i en kastrull och sjud under omrörning till krämen tjocknat. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner i den varma krämen. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i krämen när denna svalnat av.
Bre en tredjedel av krämen på den ena bottnen, mer mitt på än vid sidorna. Lägg på den andra bottnen och bre även vaniljkräm på denna. Lägg på den sista botten och bre på resten av vaniljkrämen på denna, även på sidorna av kakan. Se till att det mesta av krämen kommer i mitten så att tårtan blir bullig på mitten.
Arbeta in florsockret i mandelmassan. Färga den röd. Kavla ut mandelmassan tunt mellan två bakplåtspapper. Täck tårtan med mandelmassan. Tryck till vid sidorna och skär bort överflödig mandelmassa.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.