Knäck med mandel

30-35 stycken 40 minuter
Finns det något bättre julgodis än traditionell knäck med smak av mandel? Smaken av kola och mandel som smälter på tungan.
Knäck med mandel
Betyg: (55st)

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 1 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 1 msk smör
  • 1/4 dl hackad mandel

Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka och rör om då och då tills termometern visar 124 grader eller när smeten håller kulprovet. Koktid cirka 20-25 minuter.

När kolan kokt klart tillsätt smör och hackad mandel. Häll knäcken i en kanna och fördela i småformar.

Låt knäcken stelna. Förvara i rumstemperatur.

Receptet är framtaget av

Dansukker