Knäckäppelpaj

1 pajform, 26 cm i diameter 1 timme
Knäckäppelpaj
Betyg: (27st)

Ingredienser

  • 4–6 st (600 g) äpplen
  • 150 g hallon
  • kanel efter egen smak
  • 200 g smör
  • 2 dl Dansukker Rörsocker
  • 1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 175 °C.

Skala, kärna ur och dela äpplena. Lägg dem i en pajform tillsammans med hallon och eventuellt kanel.

Smält smör i en kastrull tillsammans med socker, sirap och vispgrädde.

Ta av från värmen och tillsätt mjöl, havregryn, bakpulver, vaniljsocker, kokos och salt.

Fördela smeten över äpplena och grädda i 25–30 minuter.

Låt svalna, servera med grädde, glass eller vaniljsås.


Tips
Byt gärna ut Ljus Sirap mot Muscovadosirap.

Receptet är framtaget av

Dansukker