Knäckebröd med frön

Betyg (0 st)

Ingredienser

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk Dansukker Brun Farin Strö
1 1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
8 dl grovt rågmjöl
3/4 dl linfrö
3/4 dl sesamfrön
3/4 dl solroskärnor
3/4 dl hirsflingor

Instruktioner

Lös upp jästen i ljummet vatten i en skål. Tillsätt farin, salt, vetemjöl och grovt rågmjöl. Arbeta degen väl. Låt jäsa 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela upp i tre delar. Kavla ut varje del med rågmjöl så att den inte fastnar. När degen är cirka 2 mm tjock, pensla med vatten och strö på fröna. Kavla in fröna så att de verkligen fastnar. Skär i bitar. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.