Knäckebröd med frön

Knäckebröd med frön
(0)

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk Dansukker Brun Farin Strö
1 1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
8 dl grovt rågmjöl
3/4 dl linfrö
3/4 dl sesamfrön
3/4 dl solroskärnor
3/4 dl hirsflingor

Lös upp jästen i ljummet vatten i en skål. Tillsätt farin, salt, vetemjöl och grovt rågmjöl. Arbeta degen väl. Låt jäsa 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela upp i tre delar. Kavla ut varje del med rågmjöl så att den inte fastnar. När degen är cirka 2 mm tjock, pensla med vatten och strö på fröna. Kavla in fröna så att de verkligen fastnar. Skär i bitar. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.