Ingredienser
2 dl flagad mandel
100 g smör
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
6 msk Dansukker Glykossirap
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta den flagade mandeln i en stekpanna. Rör försiktigt så att inte mandeln går sönder eller bränns.
Blanda smör, socker och glykossirap i en kastrull och låt koka upp så att det tjocknar. Det går på någon eller några minuter. Tillsätt sedan mandeln och dra av spisen. Rör försiktigt – mandeln ska inte gå sönder.
Klicka ut smeten på en plåt. I ganska täta klickar som flyter ihop under gräddning. Grädda i ca fem minuter eller tills de blir svalt gyllenbruna.
Ta ut ur ugnen och låt svalna. Bryt i mindre bitar och förvara flarnen i lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager. Njut till julgodisbuffen eller ihop med glögg.
- Recept Clara Lidström - UnderbaraClara
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!