Knäckflarnsgodis med flagad mandel

Knäckflarnsgodis med flagad mandel

ca 30-50 bitar ca 20 minuter
Knäckflarnsgodis med flagad mandel
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 2 dl flagad mandel
  • 100 g smör
  • 1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 6 msk Dansukker Glykossirap

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta den flagade mandeln i en stekpanna. Rör försiktigt så att inte mandeln går sönder eller bränns.

Blanda smör, socker och glykossirap i en kastrull och låt koka upp så att det tjocknar. Det går på någon eller några minuter. Tillsätt sedan mandeln och dra av spisen. Rör försiktigt – mandeln ska inte gå sönder.

Klicka ut smeten på en plåt. I ganska täta klickar som flyter ihop under gräddning. Grädda i ca fem minuter eller tills de blir svalt gyllenbruna.

Ta ut ur ugnen och låt svalna. Bryt i mindre bitar och förvara flarnen i lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager. Njut till julgodisbuffen eller ihop med glögg.


;