Ingredienser
Fyllning
4 äpplen
1 dl lingon
1 tsk maizena
2 msk Dansukker EKO Strösocker
Knäckigt pajskal
150 g smör
1,5 dl Dansukker EKO Strösocker
0,5 dl Dansukker EKO Ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 tsk pepparkakskrydda
Dekoration
Lingon
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur och skiva äpplena. Blanda dem med 1 msk strösocker.
Blanda lingon med 1 tsk maizena och 1 msk strösocker. Lägg äpplen och lingon i en pajform på cirka 20 x 30 cm.
Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och grädde.
Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt, samt pepparkakskryddor och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
Fördela smeten över äpplena i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
- Recept Fredrik Nylén - Fredriks Fika
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!