Knäckig julpaj

6-8 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

Fyllning
4 äpplen
1 dl lingon
1 tsk maizena
2 msk Dansukker EKO Strösocker

Knäckigt pajskal
150 g smör
1,5 dl Dansukker EKO Strösocker
0,5 dl Dansukker EKO Ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 tsk pepparkakskrydda

Dekoration
Lingon

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala, kärna ur och skiva äpplena. Blanda dem med 1 msk strösocker.

Blanda lingon med 1 tsk maizena och 1 msk strösocker. Lägg äpplen och lingon i en pajform på cirka 20 x 30 cm.

Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och grädde.

Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt, samt pepparkakskryddor och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.

Fördela smeten över äpplena i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, tills pajen är gyllenbrun.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.