Ingredienser
Fyllning
500 g bär av valfri sort, gärna färska. Jag använde björnbär och blåbär, men ta det du har hemma.
0,5 dl Dansukker Syltsocker
2-3 tsk potatismjöl eller majsstärkelse
Knäckig smuldeg
175 g smör
2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
Vaniljglass till servering
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke.
3. Smält smöret till degen i en kastrull.
4. Blanda ihop alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt smält smör och ljus sirap. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
5. Fördela bärfyllningen i botten på pajformen. Smula över degen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
- Recept Camilla Hamid - My Kitchen Stories
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!