Knäckig smulpaj med sommarbär

Är inte knäckiga smulpajer bland det finaste vi har? Nu när vi har en massa härliga bär i säsong passar jag verkligen på att göra just mycket smulpajer. Det är så kravlöst att baka och så gott att äta. Perfekt sommarlovsfika helt enkelt.
- Recept Camilla Hamid

Receptet bakas i en rund pajform med diameter på 20 cm, vilket ger en paj på 6-8 bitar.

Betyg (260 st)

Ingredienser

Fyllning
500 g bär av valfri sort, gärna färska. Jag använde björnbär och blåbär, men ta det du har hemma.
0,5 dl Dansukker Syltsocker
2-3 tsk potatismjöl eller majsstärkelse

Knäckig smuldeg
175 g smör
2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap

Vaniljglass till servering

Instruktioner

1.    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2.    Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke.
3.    Smält smöret till degen i en kastrull.
4.    Blanda ihop alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt smält smör och ljus sirap. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
5.    Fördela bärfyllningen i botten på pajformen. Smula över degen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.