Knäckig smulpaj med sommarbär

- Recept Camilla Hamid
Är inte knäckiga smulpajer bland det finaste vi har? När vi har en massa härliga bär i säsong passar jag verkligen på att göra smulpajer. Det är så kravlöst att baka och så gott att äta. Perfekt sommarlovsfika helt enkelt.

Receptet bakas i en rund pajform med diameter på 20 cm, vilket ger en paj på 6-8 bitar.

Betyg (418 st)

Ingredienser

Fyllning
500 g bär av valfri sort, gärna färska. Jag använde björnbär och blåbär, men ta det du har hemma.
0,5 dl Dansukker Syltsocker
2-3 tsk potatismjöl eller majsstärkelse

Knäckig smuldeg
175 g smör
2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap

Vaniljglass till servering

Instruktioner

1.    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2.    Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke.
3.    Smält smöret till degen i en kastrull.
4.    Blanda ihop alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt smält smör och ljus sirap. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
5.    Fördela bärfyllningen i botten på pajformen. Smula över degen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.