Ingredienser
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 msk smör
Smaksättning:
polkagris
lakrits
nötter och havssalt
bakplåtspapper
klubbpinnar
Instruktioner
Blanda samman muscovadorörsocker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och koka sedan knäcken på medelvärme tills knäcken kommer upp i 127°C eller klarar kulprovet.
Häll upp iskallt vatten i ett glas och droppa i lite knäcksmet. Om du kan forma smeten till en rund, lite hårdare kula är knäcken klar. Tillsätt smöret och rör till en jämn och glansig kola.
Smaksätt din knäcksmet med vad du gillar bäst. Krossade polkagrisar, lakritspulver eller finhackade nötter och en nypa havssalt.
Gör små strutar av bakplåtspapper. Klipp rutor på cirka 6×8 cm. Rulla ihop till strutar. Fäst med en bit genomskinlig tejp nertill så att struten inte rullar upp sig.
Ställ strutarna i små glas, eller i en avlång brödform som du fyllt till hälften med strösocker så de står stadigt.
Fyll strutarna med knäcksmeten och låt stelna i cirka 10 minuter. Stick sedan i klubbpinnar. Låt stelna helt innan du lyfter ur dom ur formen. Jag strödde även lite krossade polkagrisar/hackade nötter på knäckklubborna när jag satt i klubbpinnen.
TIPS: smaksätter man klubborna med lakrits kan man använda mörkt muscovadorörsocker.
Recept Linnéa Seidel
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?