Ingredienser
Cirka 750 gram äpplen i tunna klyftor i en smord pajform.
175 gram smör smältes, dras från värmen och får svalna lite.
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
2 msk grädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i det smälta smöret. Tillsätt sirap och grädde och häll över äpplena.
Grädda i cirka 30 minuter, tills kakan fått fin färg och är knäckig. Servera med vaniljsås eller grädde. Denna äpplekaka är mycket lätt att göra och förödande god.
Recept Irma Stenberg, Perstorp
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.