Knapriga pepparkakor

Finns det något godare än pepparkakor? Dessa är dessutom knaprigt goda och smakar underbart. Baka knapriga pepparkakor och njut av julens smaker.

cirka 200 stycken små

Betyg (9 st)

Ingredienser

300 g smör eller margarin
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
2 dl vatten
1 msk mald ingefära
1 1/2 msk mald kanel
1/2 msk malda kryddnejlikor
1 msk bikarbonat
cirka 13 dl vetemjöl

Instruktioner

Smält smör, socker och sirap i en kastrull på spisen. Tillsätt vatten, kryddor och mjölet med bikarbonaten iblandad. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Låt degen vila i en plastburk eller väl inslagen i folie över natten i kylskåp. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut kakor med mått. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 6 minuter.

Om du istället för att smälta smör och socker rör det poröst får man möra pepparkakor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.