Knapriga pepparkakor

Knapriga pepparkakor

cirka 200 stycken små
Finns det något godare än pepparkakor? Dessa är dessutom knaprigt goda och smakar underbart. Baka knapriga pepparkakor och njut av julens smaker.
Knapriga pepparkakor
Betyg (4st)

Ingredienser

300 g smör eller margarin
4 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
2 dl vatten
1 msk mald ingefära
1 1/2 msk mald kanel
1/2 msk malda kryddnejlikor
1 msk bikarbonat
cirka 13 dl vetemjöl

Smält smör, socker och sirap i en kastrull på spisen. Tillsätt vatten, kryddor och mjölet med bikarbonaten iblandad. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Låt degen vila i en plastburk eller väl inslagen i folie över natten i kylskåp. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut kakor med mått. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 6 minuter.

Om du istället för att smälta smör och socker rör det poröst får man möra pepparkakor.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;