Kokos- och cashewbollar

Hemmagjort godis är alltid bäst. Gör dina egna kokos- cashewbollar som du rullar i kokos. Kokosbollar som innehåller fruktpuré, cashew, muscovado och så klart kokos.

cirka 30–40 stycken

Betyg (14 st)

Ingredienser

Fruktpuré
500 g valfria frysta bär
3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Bollar
250 g cashewnötter
4 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
6 dl riven kokos

Garnering
riven kokos

Instruktioner

Till fruktpurén, blanda bär och socker i en gryta, låt koka 5 minuter, mixa, sila och ställ i frysen.
Till bollarna, mixa nötter, socker och kokos. Tillsätt frusen fruktpuré till önskad konsistens. Det ska gå att rulla smeten till små bollar.
Rulla bollarna i kokos.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.