Kokos- och cashewbollar

Hemmagjort godis är alltid bäst. Gör dina egna kokos- cashewbollar som du rullar i kokos. Kokosbollar som innehåller fruktpuré, cashew, muscovado och så klart kokos.

cirka 30–40 stycken

Betyg (16 st)

Ingredienser

Fruktpuré
500 g valfria frysta bär
3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Bollar
250 g cashewnötter
4 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
6 dl riven kokos

Garnering
riven kokos

Instruktioner

Till fruktpurén, blanda bär och socker i en gryta, låt koka 5 minuter, mixa, sila och ställ i frysen.
Till bollarna, mixa nötter, socker och kokos. Tillsätt frusen fruktpuré till önskad konsistens. Det ska gå att rulla smeten till små bollar.
Rulla bollarna i kokos.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.