Kokos och karamellpopcorn

20 minuter

Betyg (58 st)

Ingredienser

2 msk kokosolja
1–2 dl popcorn (ska täcka grytans botten)
1 dl Dansukker Ljus Sirap
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 tsk bikarbonat

Instruktioner

Värm upp 1 msk kokosolja i en medium stor kastrull.
Häll i popcorn så det täcker botten.
Täck med lock och skaka lite då och då. Poppa tills de är färdigpoppade. Ställ åt sidan.
Häll sirap, socker och 1 msk kokosolja i en liten kastrull. Låt det koka upp och koka i 3–4 minuter eller tills det har börjat tjockna.
Ta av från värmen och blanda ner bikarbonaten och häll snabbt över popcornen och blanda.
Häll ut popcornen på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Tips
Popcornen håller upp till 3 dagar i en lufttät behållare.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.