Kokosäpplekaka

En smarrig äpplekaka med kokos och hasselnötter. Baka din kokosäpplekaka i en fin ugnsform och servera den ljummen.

cirka 4 portioner

Betyg (2 st)

Ingredienser

100 g smör eller margarin
4-6 syrliga äpplen beroende på storlek
2 ägg
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Brun Farin Strö
1 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
1/2 dl finhackade hasselnötter, kan uteslutas

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Smält matfettet och låt det svalna. Smöra en eldfast form.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, kokos och nötter. Rör i det avsvalnade fettet.

Skala, halvera och kärna ur äpplena. Lägg dem med den runda sidan upp i formen. Häll på smeten.

Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med vaniljsås, vaniljglass, grädde eller creme fraiche till.

Recept L. Albrecht, Helsingborg

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.