Kokoschiapudding

4 portioner

15 minuter + tid att svälla

Betyg (0 st)

Ingredienser

Chiapuding
1 burk kokosmjölk (400 ml)
60 g chiafrön
1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap

Apelsinsocker
1/4 apelsin, gärna obesprutad
1/2 dl Dansukker EKO Socker
4 stjälkar mynta

Tillbehör
250 g blåbär, färska eller frysta
250 g hallon, färska eller frysta

Instruktioner

Häll kokosmjölk, chiafrön och sirap i en skål. Blanda ordentligt, täck skålen och låt stå och svälla i kylskåpet över natten.

Förbered apelsinsockret. Tvätta apelsinen i varmt vatten och torka av. Riv 1/4 av skalet med ett zestjärn. Mixa apelsinskal, socker och mynta fint i en mixer.

Tina blåbär och hallon eller använd färska bär. Dela upp chiapuddingen i 4 glas och toppa med bär och apelsinsocker.

Tips: Chiapuddingen håller sig i kylskåpet i cirka 2 dagar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.