Kokoschiapudding - Recept

Kokoschiapudding

4 portioner 15 minuter + tid att svälla
Kokoschiapudding
Betyg (0st)

Ingredienser

    Chiapuding

    • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
    • 60 g chiafrön
    • 1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap

    Apelsinsocker

    • 1/4 apelsin, gärna obesprutad
    • 1/2 dl Dansukker EKO Socker
    • 4 stjälkar mynta

    Tillbehör

    • 250 g blåbär, färska eller frysta
    • 250 g hallon, färska eller frysta

    Häll kokosmjölk, chiafrön och sirap i en skål. Blanda ordentligt, täck skålen och låt stå och svälla i kylskåpet över natten.

    Förbered apelsinsockret. Tvätta apelsinen i varmt vatten och torka av. Riv 1/4 av skalet med ett zestjärn. Mixa apelsinskal, socker och mynta fint i en mixer.

    Tina blåbär och hallon eller använd färska bär. Dela upp chiapuddingen i 4 glas och toppa med bär och apelsinsocker.

    Tips: Chiapuddingen håller sig i kylskåpet i cirka 2 dagar.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;