Kokoschiapudding

4 portioner

PT10M

15 minuter + tid att svälla

Betyg (2 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Chiapuding
1 burk kokosmjölk (400 ml)
60 g chiafrön
1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap

Apelsinsocker
1/4 apelsin, gärna obesprutad
1/2 dl Dansukker EKO Socker
4 stjälkar mynta

Tillbehör
250 g blåbär, färska eller frysta
250 g hallon, färska eller frysta

Instruktioner

Häll kokosmjölk, chiafrön och sirap i en skål. Blanda ordentligt, täck skålen och låt stå och svälla i kylskåpet över natten.

Förbered apelsinsockret. Tvätta apelsinen i varmt vatten och torka av. Riv 1/4 av skalet med ett zestjärn. Mixa apelsinskal, socker och mynta fint i en mixer.

Tina blåbär och hallon eller använd färska bär. Dela upp chiapuddingen i 4 glas och toppa med bär och apelsinsocker.

Tips: Chiapuddingen håller sig i kylskåpet i cirka 2 dagar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!