Kokoschiapudding

4 portioner

PT10M

15 minuter + tid att svälla

Betyg (2 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Chiapuding
1 burk kokosmjölk (400 ml)
60 g chiafrön
1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap

Apelsinsocker
1/4 apelsin, gärna obesprutad
1/2 dl Dansukker EKO Socker
4 stjälkar mynta

Tillbehör
250 g blåbär, färska eller frysta
250 g hallon, färska eller frysta

Instruktioner

Häll kokosmjölk, chiafrön och sirap i en skål. Blanda ordentligt, täck skålen och låt stå och svälla i kylskåpet över natten.

Förbered apelsinsockret. Tvätta apelsinen i varmt vatten och torka av. Riv 1/4 av skalet med ett zestjärn. Mixa apelsinskal, socker och mynta fint i en mixer.

Tina blåbär och hallon eller använd färska bär. Dela upp chiapuddingen i 4 glas och toppa med bär och apelsinsocker.

Tips: Chiapuddingen håller sig i kylskåpet i cirka 2 dagar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.