Kokoskakor med hallon-ros-sylt

cirka 16 stycken

Betyg (4 st)

Sätt betyg

Ingredienser

100 g smör, rumsvarmt
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
3 1/2 dl riven kokos

Hallonrossylt
1 dl hallonsylt
1/2 msk rosenvatten

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 °C.
Vispa samman smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och rör till en jämn smet.
Blanda samman mjöl, salt och kokosflingor I en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna i smörblandningen och rör samman.
Rulla till små bollar cirka 1 cm och placera ut på en bakplåt klädd med papper. Baka av dem i 5 minuter.
Blanda under tiden samman hallonsylt med rosvatten.
Ta ut kakorna och gör en liten skål i dem med baksidan av en sked eller fingret, klicka i hallonsylt.
Höj värmen till 175 °C och baka kakorna i ytterligare 8–10 minuter.
Ta ut kakorna, låt svalna och njut.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.