Kola med apelsinsmak

cirka 50 stycken 45 minuter
Kola med apelsinsmak
Betyg: (185st)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 st apelsiner, gärna obesprutade, rivet skal

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och de båda sirapsvarianterna och låt koka i 20-30 minuter. Rör om ett par gånger. Låt koka tills smeten är 125 °C eller gör kulprov för att se när kolan är klar. Tillsätt apelsinskalet. Häll upp kolasmeten i en oljad form och låt svalna. Skär kolan i bitar och slå in i smörpapper eller cellofan. Förvara kolan kallt.

Du kan utesluta apelsinskalet och får då en naturell gräddkola, eller smaksätta kolan med 1 msk riven färsk ingefära eller med 2 msk Vaniljsocker.

 

Se film: Hur du lyckas med kolan!

Receptet är framtaget av

Dansukker