Koladröm

- Recept Frida Skattberg
Kolapavlova med kolakräm, vaniljglass och färska bär.

Betyg (23 st)

Ingredienser

Maräng
5 äggvitor
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Fyllning
1.5 dl karamelliserad mjölk
0.5 liter Vaniljglass
400 g Färska bär
ev. ätbara blommor

Instruktioner

Börja med att sätta ugnen på 150 °C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan 1 matsked muscovadorörsocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. När du tillsatt allt socker så vispar du marängen i ca. 5 minuter, tills den blivit blank och fast.
Rita upp en cirkel 20 cm i diameter på bakplåtspapperet. Klicka ut smeten med slickepott så att den fyller cirkeln. Smeten ska vara högre på sidorna än i mitten, där fyllningen sedan ska vara.
Grädda marängen mitt i ugnen i 1.5 h. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i på eftervärme.
När marängen svalnat helt så breder du på den karamelliserade mjölken. Lägg på kulor av vaniljglass och toppa till sist med färska bär. Dekorera eventuellt med ätbara blommor.


Recept Frida Skattberg

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.