Koladröm

- Recept Frida Skattberg
Kolapavlova med kolakräm, vaniljglass och färska bär.

Betyg (23 st)

Ingredienser

Maräng
5 äggvitor
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Fyllning
1.5 dl karamelliserad mjölk
0.5 liter Vaniljglass
400 g Färska bär
ev. ätbara blommor

Instruktioner

Börja med att sätta ugnen på 150 °C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan 1 matsked muscovadorörsocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. När du tillsatt allt socker så vispar du marängen i ca. 5 minuter, tills den blivit blank och fast.
Rita upp en cirkel 20 cm i diameter på bakplåtspapperet. Klicka ut smeten med slickepott så att den fyller cirkeln. Smeten ska vara högre på sidorna än i mitten, där fyllningen sedan ska vara.
Grädda marängen mitt i ugnen i 1.5 h. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i på eftervärme.
När marängen svalnat helt så breder du på den karamelliserade mjölken. Lägg på kulor av vaniljglass och toppa till sist med färska bär. Dekorera eventuellt med ätbara blommor.


Recept Frida Skattberg

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!