Ingredienser
Maräng
5 äggvitor
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Fyllning
1.5 dl karamelliserad mjölk
0.5 liter Vaniljglass
400 g Färska bär
ev. ätbara blommor
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 150 °C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan 1 matsked muscovadorörsocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. När du tillsatt allt socker så vispar du marängen i ca. 5 minuter, tills den blivit blank och fast.
Rita upp en cirkel 20 cm i diameter på bakplåtspapperet. Klicka ut smeten med slickepott så att den fyller cirkeln. Smeten ska vara högre på sidorna än i mitten, där fyllningen sedan ska vara.
Grädda marängen mitt i ugnen i 1.5 h. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i på eftervärme.
När marängen svalnat helt så breder du på den karamelliserade mjölken. Lägg på kulor av vaniljglass och toppa till sist med färska bär. Dekorera eventuellt med ätbara blommor.
Recept Frida Skattberg
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.