Kolakaka

En favorit bland småkakorna är kolakakan! Med en blandning av smör, socker och sirap är kolakakorna härligt sega. Ett måste till söndagsfikan.

40 stycken

1 timme

Betyg (18 st)

Ingredienser

150 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
Fairtrade
1 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
3-3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Rör samman ingredienserna i en skål. Knåda degen jämn, dela till 3 delar.

Rulla till stänger och lägg dem med lite mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut stängerna och gör mönster med en gaffel.

Gädda i mitten av ugnen i ca 14-15 minuter och skär längderna till snittar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.