Kolakakor fyllda med mandelmassa

Ca 40 stycken

PT55M

1 timme

Betyg (198 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
200 g mandelmassa

Garnering
mandelspån
Dansukker Florsocker
vispgrädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ihop smör, rörsocker, muscovadorörsocker och sirap. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en annan skål och tillsätt i smeten. Arbeta ihop smeten till en deg.

Riv mandelmassan på ett rivjärn.

Rulla degen till 4 längder, fördela längderna på två plåtar med bakplåtspapper. Gör en grop längs med längdernas mitt och fyll med mandelmassa.

Nyp ihop längderna så att mandelmassan är helt inbakade i degen och platta sedan till längderna lätt med en gaffel. Strö på mandelspån.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt längderna svalna lite innan du skär de till snittar. Pudra på florsocker och servera med grädde eller ät de som de är.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.