Kolakakor fyllda med mandelmassa

Ca 40 stycken

1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

200 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
200 g mandelmassa

Garnering
mandelspån
Dansukker Florsocker
vispgrädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ihop smör, rörsocker, muscovadorörsocker och sirap. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en annan skål och tillsätt i smeten. Arbeta ihop smeten till en deg.

Riv mandelmassan på ett rivjärn.

Rulla degen till 4 längder, fördela längderna på två plåtar med bakplåtspapper. Gör en grop längs med längdernas mitt och fyll med mandelmassa.

Nyp ihop längderna så att mandelmassan är helt inbakade i degen och platta sedan till längderna lätt med en gaffel. Strö på mandelspån.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt längderna svalna lite innan du skär de till snittar. Pudra på florsocker och servera med grädde eller ät de som de är.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.