Ingredienser
200 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
1dl Dansukker ljust muscovadosocker
4 msk Dansukker ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl special
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk malen ingefära
Instruktioner
Sätt igång ugnen på 170-175 grader (165 grader varmluft).
Vispa ihop smör, socker, muscovadosocker och ljus sirap med elvisp till en krämig smet.
Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, bikarbonat och mald ingefära i en separat liten skål. Blanda väl.
Vänd ner i smör & sockersmeten och rör till en slät fin lite tjockare deg.
Dela upp degen i 4 delar och rulla till längder. Lägg upp längderna på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt dem ligga en bit ifrån varandra. Rekommenderar två längder / plåt.
Platta till med fingrarna lite och gör önskat mönster. Jag trycker till lätt med en gaffel för snygga spår.
Sätt in plåten / plåtarna i ugnen i omgångar à 13-15 min. Kakorna skall bli härligt gyllene och lite sega.
Låt längderna svalna lite och skär dem sedan fint på snedden.
Se hela inlägget på Catarinas instagram @matfashionistan.
Recept Catarina König
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.