Ingredienser
200 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
1dl Dansukker ljust muscovadosocker
4 msk Dansukker ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl special
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk malen ingefära
Instruktioner
Sätt igång ugnen på 170-175 grader (165 grader varmluft).
Vispa ihop smör, socker, muscovadosocker och ljus sirap med elvisp till en krämig smet.
Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, bikarbonat och mald ingefära i en separat liten skål. Blanda väl.
Vänd ner i smör & sockersmeten och rör till en slät fin lite tjockare deg.
Dela upp degen i 4 delar och rulla till längder. Lägg upp längderna på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt dem ligga en bit ifrån varandra. Rekommenderar två längder / plåt.
Platta till med fingrarna lite och gör önskat mönster. Jag trycker till lätt med en gaffel för snygga spår.
Sätt in plåten / plåtarna i ugnen i omgångar à 13-15 min. Kakorna skall bli härligt gyllene och lite sega.
Låt längderna svalna lite och skär dem sedan fint på snedden.
Se hela inlägget på Catarinas instagram @matfashionistan.
Recept Catarina König
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.