Sätt igång ugnen på 170-175 grader (165 grader varmluft).
Vispa ihop smör, socker, muscovadosocker och ljus sirap med elvisp till en krämig smet.
Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, bikarbonat och mald ingefära i en separat liten skål. Blanda väl.
Vänd ner i smör & sockersmeten och rör till en slät fin lite tjockare deg.
Dela upp degen i 4 delar och rulla till längder. Lägg upp längderna på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt dem ligga en bit ifrån varandra. Rekommenderar två längder / plåt.
Platta till med fingrarna lite och gör önskat mönster. Jag trycker till lätt med en gaffel för snygga spår.
Sätt in plåten / plåtarna i ugnen i omgångar à 13-15 min. Kakorna skall bli härligt gyllene och lite sega.
Låt längderna svalna lite och skär dem sedan fint på snedden.
Se hela inlägget på Catarinas instagram @matfashionistan.
Recept Catarina König