Ingredienser
200 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
1dl Dansukker ljust muscovadosocker
4 msk Dansukker ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl special
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk malen ingefära
Instruktioner
Sätt igång ugnen på 170-175 grader (165 grader varmluft).
Vispa ihop smör, socker, muscovadosocker och ljus sirap med elvisp till en krämig smet.
Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, bikarbonat och mald ingefära i en separat liten skål. Blanda väl.
Vänd ner i smör & sockersmeten och rör till en slät fin lite tjockare deg.
Dela upp degen i 4 delar och rulla till längder. Lägg upp längderna på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt dem ligga en bit ifrån varandra. Rekommenderar två längder / plåt.
Platta till med fingrarna lite och gör önskat mönster. Jag trycker till lätt med en gaffel för snygga spår.
Sätt in plåten / plåtarna i ugnen i omgångar à 13-15 min. Kakorna skall bli härligt gyllene och lite sega.
Låt längderna svalna lite och skär dem sedan fint på snedden.
Se hela inlägget på Catarinas instagram @matfashionistan.
Recept Catarina König
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!