Kolaparfait med vit choklad, kardemumma & hallon
- Recept Camilla Hamid
Ett smidigt sätt att göra en svalkande dessert på i sommarvärmen utan att dra fram glassmaskinen är att göra parfait. Parfaiten som jag har bakat idag är en deluxevariant med kolagömma, kardemumma, vit choklad och en massa färska hallon.
Ingredienser
0,5 dl mjölk
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 krm malen kardemumma
100 g vit choklad
0,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl vatten
1 msk Dansukker Glykossirap
1 ägg
1 äggula
1,5 dl vispgrädde
½ burk dulce de leche à 400 g
Färska hallon och ätbara blommor att dekorera med
Instruktioner
1. Koka upp mjölk, vaniljsocker och kardemumma i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och låt dra medan du gör resten av receptet.
2. Hacka chokladen grovt och smält över ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Tillsätt till mjölken i kastrullen. Rör om till en jämn smet.
3. I en annan kastrull kokar du upp strösocker, vatten och glykossirap tills sockerkristallerna har smält.
4. Vispa upp ägg och äggula pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt sirapen, lite i taget under konstant vispning tills du får ett tjockt skum.
5. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten försiktigt med slickepott.
6. Vispa grädden till mjuka toppar i en annan bunke och vänd försiktigt ner det med slickepott i resten av smeten.
7. Häll upp parfaitsmeten i portionsformar. Klicka ner lite dulce de leche i varje form och swirla runt med en sked.
8. Låt formarna stå i frysen i minst 4 timmar innan servering. Servera med färska bär.
- Recept Camilla Hamid - My Kitchen Stories
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.