Kolatårta

Betyg (48 st)

Ingredienser

200 g smör eller margarin
3 dl Dansukker Strösocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Kolakräm
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g ljus choklad
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin, rumsvarmt

Garnering
2 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Ljus Sirap
Färska bär eller frukt

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant cirka 24 cm i diameter.

Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt socker och kakao. Rör i äggen. Blanda samman övriga ingredienser till smeten och rör ner i kastrullen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt svalna.

Blanda alla ingredienser till krämen utom matfettet i en kastrull. Sjud tills krämen tjocknat, tar cirka 10-15 minuter. Rör i matfettet och låt svalna. Lägg kakan på ett fat och bred över krämen. Låt stelna.

Vispa grädden till fast skum. Rör i sirapen. Bred eller spritsa grädden över kakan. Förvara kallt.

Servera gärna tårtan med lite färska bär eller frukt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.