Ingredienser
Nötbotten
2 dl mandel
3 dl jordnötter, salta
25 g smör
1 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl riven kokos
Kolatryffel
150 g mörk choklad
150 g ljus choklad
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 tsk flingsalt
Garnering
valfria nötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 °C.
Mixa nötterna i en matberedare. Smält smöret och rör ner i nötblandningen. Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet.
Bred ut smeten i en smord springform cirka 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna i formen.
Förbered kolatryffeln. Finhacka den mörka och ljusa chokladen och ställ åt sidan. Koka upp vispgrädde och sirap i en tjockbottnad kastrull och häll i chokladen, lite i taget och rör till en jämn smet. Rör ner flingsaltet och låt smeten svalna lite.
Häll tryffeln över den kalla nötbotten som ligger kvar i formen och ställ i kylskåpet 4-5 timmar. Strö över lite hackade nötter innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.