Korgbröd

2 stycken

Betyg (33 st)

Ingredienser

5 dl vatten
50 g jäst
1 msk olja
1/2 dl Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
14 dl rågsikt
1 msk smör eller margarin till plåten
2 korgar med trevligt mönster.

Instruktioner


1. Värm vattnet till 37° (fingervarmt) i en skål. Smula ner jästen och rör om så att den löser sig.

2. Tillsätt oljan, sirapen, saltet och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en deg.

3. Låt degen jäsa under en bakduk på dragfri plats i cirka 30 minuter.

4. Pudra två korgar med rågsikt.

5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig. Dela den i två delar och forma dem efter korgarna.

6. Pensla degen med vatten. Doppa sedan degen i lite mjöl, så fastnar den inte i korgen.

7. Lägg degbitarna i korgarna och tryck till så att det bildas ett mönster i degytan.

8. Sätt ugnen på 200°. Låt bröden jäsa ytterligare 30-40 minuter i korgarna.

9. Smörj en plåt och vänd försiktigt upp bröden på plåten.

10. Grädda korgbrödet i cirka 30 minuter tills bröden fått fin färg och låter ihåliga när du knackar dem i botten.

11. Låt korgbrödet svalna under en bakduk på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.