Korgbröd

2 stycken

Betyg (47 st)

Sätt betyg

Ingredienser

5 dl vatten
50 g jäst
1 msk olja
1/2 dl Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
14 dl rågsikt
1 msk smör eller margarin till plåten
2 korgar med trevligt mönster.

Instruktioner


1. Värm vattnet till 37° (fingervarmt) i en skål. Smula ner jästen och rör om så att den löser sig.

2. Tillsätt oljan, sirapen, saltet och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en deg.

3. Låt degen jäsa under en bakduk på dragfri plats i cirka 30 minuter.

4. Pudra två korgar med rågsikt.

5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig. Dela den i två delar och forma dem efter korgarna.

6. Pensla degen med vatten. Doppa sedan degen i lite mjöl, så fastnar den inte i korgen.

7. Lägg degbitarna i korgarna och tryck till så att det bildas ett mönster i degytan.

8. Sätt ugnen på 200°. Låt bröden jäsa ytterligare 30-40 minuter i korgarna.

9. Smörj en plåt och vänd försiktigt upp bröden på plåten.

10. Grädda korgbrödet i cirka 30 minuter tills bröden fått fin färg och låter ihåliga när du knackar dem i botten.

11. Låt korgbrödet svalna under en bakduk på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.