Körsbär- och rabarbersaft - Recept

Körsbär- och rabarbersaft

ca 1 liter
Körsbär och rabarber är en härlig sommarkombination och inte minst i en saft! Bjud på en läskande körsbär- och rabarbersaft på sommarens picknickar och fikastunder.
Körsbär- och rabarbersaft
Betyg (44st)

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 500 g körsbär
  • 500 g rabarber
  • 6 dl Dansukker EKO Socker

Koka upp vattnet och tillsätt körsbär och rabarber. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.

Mosa blandningen mot kastrullens kanter. Sila av och mät upp saften i kastrullen igen. Tillsätt socker. Låt koka några minuter tills sockret smält. Dra kastrullen åt sidan och skumma väl.

För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Hållbarhet cirka 1-2 veckor.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;