Körsbärskaka

cirka 8 bitar

Betyg (159 st)

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör eller margarin eller mjölkfritt alternativ
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl Dansukker Strösocker
1/2 liter urkärnade körsbär

Till formen
smör eller margarin
1 dl finhackade hasselnötskärnor, kan uteslutas
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Rör matfett och muscovadorörsocker luftigt. Tillsätt äggen. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smörj en springform, cirka 24 cm i diameter. Blanda samman nötter och rörsocker och strö i formen. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200 °C i 12 minuter. Vispa samman creme fraiche, ägg och socker. Tillsätt körsbären. Häll upp i den förgräddade bottnen. Sänk ugnstemperaturen till 175 °C och grädda i ytterligare cirka 40 minuter. Låt kallna i formen. Dofta över florsocker vid serveringen. Servera gärna en klick grädde till kakan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.