Ingredienser
150 g rumsvarmt smör eller margarin eller mjölkfritt alternativ
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 liter urkärnade körsbär
Till formen
smör eller margarin
1 dl finhackade hasselnötskärnor, kan uteslutas
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
Garnering
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Rör matfett och muscovadorörsocker luftigt. Tillsätt äggen. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smörj en springform, cirka 24 cm i diameter. Blanda samman nötter och rörsocker och strö i formen. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200 °C i 12 minuter. Vispa samman creme fraiche, ägg och socker. Tillsätt körsbären. Häll upp i den förgräddade bottnen. Sänk ugnstemperaturen till 175 °C och grädda i ytterligare cirka 40 minuter. Låt kallna i formen. Dofta över florsocker vid serveringen. Servera gärna en klick grädde till kakan.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!