Ingredienser
150 g rumsvarmt smör eller margarin eller mjölkfritt alternativ
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 liter urkärnade körsbär
Till formen
smör eller margarin
1 dl finhackade hasselnötskärnor, kan uteslutas
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
Garnering
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Rör matfett och muscovadorörsocker luftigt. Tillsätt äggen. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smörj en springform, cirka 24 cm i diameter. Blanda samman nötter och rörsocker och strö i formen. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200 °C i 12 minuter. Vispa samman creme fraiche, ägg och socker. Tillsätt körsbären. Häll upp i den förgräddade bottnen. Sänk ugnstemperaturen till 175 °C och grädda i ytterligare cirka 40 minuter. Låt kallna i formen. Dofta över florsocker vid serveringen. Servera gärna en klick grädde till kakan.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.