Körsbärsmarmelad med banan, lime och vanilj

Gör din egen marmelad med körsbär, banan, lime och vanilj. En nytänkande och spännande kombination som passar utmärkt till nybakta croissanter.

Betyg (90 st)

Ingredienser

1/2 kg körsbär
250 g bananer
2 citroner, gärna obesprutade
3 dl vatten
1 kg Dansukker Syltsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Skölj och kärna ur körsbären. Skala och skiva bananerna. Skölj citronen noga och riv skalet grovt. Pressa saften ur citronen. Lägg körsbär, bananskivor, citronskal och citronsaft samt vattnet i en gryta och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i 2-3 minuter. Tillsätt vaniljsockret. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Fyll ända upp. Sätt på varma, väl rengjorda lock. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.