Körsbärssaft

Saft är gott till alla sommarens tillfällen. Gör din egen körsbärssaft med rörsocker och spä ut den med vatten eller lyxa till det med bubbelvatten.

Betyg (521 st)

Ingredienser

2 liter körsbär, klarbär eller moreller
6 dl vatten
6 dl Dansukker Rörsocker Strö/liter avrunnen saft 

Instruktioner

Skölj bären och lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och koka under lock i 5 minuter. Tryck sönder bären och koka i ytterligare 5 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Rengör grytan, mät saften och häll tillbaka den i grytan. Koka upp igen och rör i sockret och låt koka i 2 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt. Har du inte plats att förvara saften kallt bör du tillsätta 1 krm natriumbensoat eller kaliumsorbat/liter saft.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.