Krabbelurer doppade i socker - Recept

Krabbelurer doppade i socker

ca 14 stycken ca 50 minuter
Underbara krabbelurer doppade i socker. Gör din krabbelursmet, ta med ut i naturen och grädda på stormköket. Doppa dina krabbelurer i kanel- eller kardemummasocker. Njut!
Krabbelurer doppade i socker
Betyg (50st)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl Dansukker EKO Socker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 nypa salt

Vid tillagning

  • smör

Sockerblandning

  • Dansukker EKO Socker + kanel
  • Dansukker EKO Socker + kardemumma

Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget, mjölk och till sist salt. Vispa till en slät smet.

Häll krabbelursmeten i en bunke som man kan hälla från och fyll en påse med den sockerblandning du vill ha. Ta med din picknick ut i naturen.

Tänd stormköket och låt stekjärnet bli varmt. Stek krabbelurerna i omgångar och lägg de varma i påsen med sockerblandningen och skaka om.

Krabbelurerna går lika bra att steka hemma och doppa i någon av sockerblandningarna direkt efter stekning eller servera med sylt och vispad grädde.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;