Krabbelurer doppade i socker

Underbara krabbelurer doppade i socker. Gör din krabbelursmet, ta med ut i naturen och grädda på stormköket. Doppa dina krabbelurer i kanel- eller kardemummasocker. Njut!

ca 14 stycken

PT55M

ca 50 minuter

Betyg (364 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 1/2 dl Dansukker EKO Socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 nypa salt

Vid tillagning
smör

Sockerblandning
Dansukker EKO Socker + kanel
Dansukker EKO Socker + kardemumma

Instruktioner

Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget, mjölk och till sist salt. Vispa till en slät smet.

Häll krabbelursmeten i en bunke som man kan hälla från och fyll en påse med den sockerblandning du vill ha. Ta med din picknick ut i naturen.

Tänd stormköket och låt stekjärnet bli varmt. Stek krabbelurerna i omgångar och lägg de varma i påsen med sockerblandningen och skaka om.

Krabbelurerna går lika bra att steka hemma och doppa i någon av sockerblandningarna direkt efter stekning eller servera med sylt och vispad grädde.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.