Krabbelurer doppade i socker

Underbara krabbelurer doppade i socker. Gör din krabbelursmet, ta med ut i naturen och grädda på stormköket. Doppa dina krabbelurer i kanel- eller kardemummasocker. Njut!

ca 14 stycken

ca 50 minuter

Betyg (53 st)

Ingredienser

1 1/2 dl Dansukker EKO Socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 nypa salt

Vid tillagning
smör

Sockerblandning
Dansukker EKO Socker + kanel
Dansukker EKO Socker + kardemumma

Instruktioner

Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget, mjölk och till sist salt. Vispa till en slät smet.

Häll krabbelursmeten i en bunke som man kan hälla från och fyll en påse med den sockerblandning du vill ha. Ta med din picknick ut i naturen.

Tänd stormköket och låt stekjärnet bli varmt. Stek krabbelurerna i omgångar och lägg de varma i påsen med sockerblandningen och skaka om.

Krabbelurerna går lika bra att steka hemma och doppa i någon av sockerblandningarna direkt efter stekning eller servera med sylt och vispad grädde.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.