Krabbelurer med jordgubbssylt

Underbara krabbelurer doppade i socker. Gör din krabbelursmet, ta med ut i naturen och grädda på stormköket. Doppa dina krabbelurer i kanel- eller kardemummasocker och servera med hemmagjord jordgubbssylt. Njut!

ca 14 stycken

cirka 1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

Sylt
1 kg (2 liter) jordgubbar
1/2 kg Dansukker Syltsocker
saften från 2 lime (4 msk)
2 tsk kardemumma

Krabbelurer 
1 1/2 dl Dansukker EKO Socker
4 1/2 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 tsk Dansukker Vaniljsocker 
2 ägg
1 1/2 dl mjölk 
1 nypa salt

Vid tillagning
smör

Sockerblandning
Dansukker EKO Socker + kanel
Dansukker EKO Socker + kardemumma

 

Instruktioner

Lägg bär, syltsocker, limesaft och kardemumma i en kastrull och koka under omrörning i 3-5 minuter.

Skumma. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Sätt på lock. Förvara kallt.

Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget, mjölk och till sist salt. Vispa till en slät smet.

Häll krabbelursmeten i en bunke som man kan hälla från och fyll en påse med den sockerblandning du vill ha. Ta med din picknick ut i naturen.

Tänd stormköket och låt stekjärnet bli varmt. Stek krabbelurerna i omgångar och lägg de varma i påsen med sockerblandningen och skaka om.

Krabbelurerna går lika bra att steka hemma och doppa i någon av sockerblandningarna direkt efter stekning eller servera med sylt och vispad grädde.

 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!