Krabbelurer med jordgubbssylt

Underbara krabbelurer doppade i socker. Gör din krabbelursmet, ta med ut i naturen och grädda på stormköket. Doppa dina krabbelurer i kanel- eller kardemummasocker och servera med hemmagjord jordgubbssylt. Njut!

ca 14 stycken

PT55M

cirka 1 timme

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Sylt
1 kg (2 liter) jordgubbar
1/2 kg Dansukker Syltsocker
saften från 2 lime (4 msk)
2 tsk kardemumma

Krabbelurer 
1 1/2 dl Dansukker EKO Socker
4 1/2 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 tsk Dansukker Vaniljsocker 
2 ägg
1 1/2 dl mjölk 
1 nypa salt

Vid tillagning
smör

Sockerblandning
Dansukker EKO Socker + kanel
Dansukker EKO Socker + kardemumma

 

Instruktioner

Lägg bär, syltsocker, limesaft och kardemumma i en kastrull och koka under omrörning i 3-5 minuter.

Skumma. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Sätt på lock. Förvara kallt.

Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget, mjölk och till sist salt. Vispa till en slät smet.

Häll krabbelursmeten i en bunke som man kan hälla från och fyll en påse med den sockerblandning du vill ha. Ta med din picknick ut i naturen.

Tänd stormköket och låt stekjärnet bli varmt. Stek krabbelurerna i omgångar och lägg de varma i påsen med sockerblandningen och skaka om.

Krabbelurerna går lika bra att steka hemma och doppa i någon av sockerblandningarna direkt efter stekning eller servera med sylt och vispad grädde.

 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?