Kräm

Ett enkelt och gott grundrecept på kräm. Låt fantasin flöda och välj ut dina favorit frukter och bär.

4 portioner

Betyg (179 st)

Ingredienser

250 g (1/2 l) valfria bär eller frukt
4 dl vatten
1 1/2-2 dl Dansukker Strösocker eller Rörsocker
3 msk potatismjöl

Till servering
mjölk eller grädde

Instruktioner

Skölj och ansa bären. Koka upp vatten och socker. Lägg i bären koka försiktigt i 2-5 minuter beroende på bärens konsistens, krusbär och körsbär behöver längre koktid än vad hallon och jordgubbar behöver. Rör ut potatismjölet i 1 dl vatten innan det rörs ner i bären. Ta kastrullen från plattan. Låt krämen svalna under lock. Servera krämen ljummen eller kall med mjölk eller grädde.

Mandelbiskvier eller smulade skorpor i krämen gör den mer matig.

Bären kan ersättas med plommon, päron, rabarber eller äpple i bitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.