Ingredienser
2,5 dl ekologiskt vetemjöl
1 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Ekologiskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g kallt smör, skuren i små bitar
1 äggula
Fyllning
2 ägg
5 äggulor
2,5 dl Dansukker Ekologiskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
0,75 dl vispgrädde
Citronjuice från 3 citroner, gärna ekologiska
Skal från 1 citron, väl tvättad
Dansukker Ekologiskt Florsocker att pudra över när kakan är klar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Mixa mjöl och de övriga ingredienserna till pajskalet i en hushållsmaskin tills det blir en jämn deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, 24-27 cm diameter, och förbaka den i ugnen i cirka 20 minuter.
Vispa ihop ägg, äggulor och socker, tillsätt vispgrädden och till sist citronjuice och skal.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda cirka 30 - 35 minuter.
Låt svalna helt, gärna i kylskåp så att fyllningen sätter sig.
Pudra över florsocker innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.